Gönderen yagmurunsesi 27 Kasım 2010 Cumartesi

248 testosteron hormon Erkeklik hormonunu artırmak için ağırlık kaldırınSiz fark etmeseniz de her geçen gün kas kütleniz, saç telleriniz, hafıza kapasiteniz hatta cinsel isteğiniz azalır.

Siz fark etmeseniz de her geçen gün kas kütleniz, saç telleriniz, hafıza kapasiteniz hatta cinsel isteğiniz azalır. Ancak bunu geri kazanmak mümkün!

Siz fark etmeseniz de her geçen gün kas kütleniz, saç telleriniz, hafıza kapasiteniz hatta cinsel isteğiniz azalır. Bedeniniz gözle fark edilmeyecek bir şekilde ağır ağır yaşlanır. Bu süreçteki en karmaşık durumlardan biri de testosteronun-yani kasların büyümesini ve yağ kaybını tetikleyen, sizi güçlendiren, daha agresif ve rekabetçi kalmanızı sağlayarak libido patlamalarına sebep olan yegane hormonunuzun-üretiminin yavaşlamasıdır.

MUSCLE&FITNESS dergisinde yayınlanan habere göre testosteron hormonunu ile ilgili yapılan araştırmalar da yaşla beraber testosteron seviyesinin düşmesinin gayet doğal olduğu belirtildi. Buradaki iyi haber ise, eğer yeteri kadar ter dökerseniz kaybettiğiniz testosteronları geri kazanmanın mümkün olmasıdır. Bilimsel olarak ele alındığında; testosteron hormonu, bilindiği gibi kasların gelişmesi üzerinde önemli bir role sahiptir.

Testosteron kas hücrelerine ulaşır ve burada kendisini androjen reseptörlerine bağlar. Sonra birbirine bağlı bu testosteronlar hücrenin çekirdeğine girer ve kas büyüten genleri harekete geçirir. Connecticut Storrs Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre antreman sırasındaki testosteron artışının kaslardaki androjen reseptörü seviyelerini anında yükselterek erkeklik hormonunu arttırdığı belirlendi.

MUSCLE&FITNESS dergisine göre testosteron hormonunu arttırıcı özel çalışma programı ile daha iri ve erkeksi görünmenin 5 kuralı…

KURAL 1: AĞIRLIK ÇALIŞIN

Hafif ağırlıklarla ve çoklu tekrarlarla çalışarak testosteron hormonu oluşumunu arttırabilirsiniz. Yapılan araştırmaya göre 10 tekrarda kaldırılabilinen maksimum ağırlık ile testosteron seviyelerinde yüzde 10 artış sağladığını ortaya koymuştur. Ancak maksimum seviyenin yüzde 40′ı ile çalışmak testosteron seviyelerinde ya çok az ya da hiç değişim olmuyor.

KURAL 2: HER ANTREMANDA ÇOKLU KAS GRUPLARINI ÇALIŞTIRIN

Danimarkalı araştırmacıların çalışmalarına dayanan bu yöntem kol çalışmalarına bacak çalışmasınında eklenmesiyle, testosteron seviyesinde yüzde 40′lık bir artışla ani bir yükselme kaydediliyor. Diğer yandan sadece büyük kas gruplarının çalıştırılmasıyla da yüksek testosteron seviyelerine ulaşmak mümkün.

KURAL 3: ANTREMANLARINIZDA ÇOK YÖNLÜ EGZERSİZLER YAPIN

Çok yönlü egzersizler yapmanın en basit yollarından biri farklı kas gruplarını hedef almaktır. Bu yaklaşım kural 2′yi uygulamanızı da sağlamış olur. Çok yönlü egzersizlerle, daha büyük ağırlıklar kaldıracağınız için aynı zamanda diğer egzersizleri de yaparak seviyeyi bir üste taşıyabilirsiniz.

KURAL 4: ANTREMANIN HACMİNİ ARTTIRIN

Yapılan araştırmaya göre sporcular üç ayrı egzersize tabi tutularak her egzersiz sonunda testosteron seviyeleri ölçülüyor. Bunlardan ilki 10 tekrarda kaldırabilecekleri max. Ağırlığa dayanıyor. Test sonunda yüzde 75′lik bir artış görülüyor. Tekrarı birkaç kez yapanlarda ise yüzde 90 oranında testosteron arştı saptanmış.

KURAL 5: KIPIR KIPIR

Çalışma aralarında oturup dinlenmeyi seçenlerdenseniz karşılığında testosteron ve kaslarınızda hiçbir değişiklik olmayacağını bilmeniz gerekmekte. Araştırmalar gösteriyor ki antremanlar arasındaki bir dakikalık dinlenme ile testosteron seviyesinde artış gözleniyor ama bu süre çoğaldığında artmanın yanında testosteron seviyesinin hızla alt seviyelere indiği görülüyor. Bu da genel olarak gösteriyor ki daha canlı ve hareketli kişiler normal tempoda ki erkeklere göre çok daha fazla testosteron salgılıyor.
http://www.saglikbilgini.com/erkeklik-hormonunu-artirmak-icin-agirlik-kaldirin.html

0 yorum

Yorum Gönder

Video Post